BEOGRAD DOBIJA NOVA, DRUGAČIJA AUTOBUSKA STAJALIŠTA?

3

NOVA AUTOBUSKA STAJALIŠTA – Sekretarijat za javni prevoz nedavno je raspisao tender za primenu inovativnih rešenja na stajalištima javnog linijskog prevoza u konceptu pametnog grada. U Beogradu trenutno na području 17 opština postoji više od 5.000 registrovanih stajališta javnog prevoza (autobuski, tramvajski, trolejbuski, minibusevi)

Stajališta zajedno čine nadstrešnice, stajališni platoi i stubovi, kao i informativne table sa brojevima linija. Prema dokumentaciji nedavno raspisanog tendera, nova stajališta bi podrazumevala nove tehnologoije, koje moraju biti ekološke, morala bi biti ekonomski isplativa i da predstavljaju benefit za građane. Nakon implementacije i puštanja novog sistema u rad, isti bi u periodu od 48 meseci trebao da povrati 100% uloženih sredstava.

GSP TRAŽI POVEĆANJE CENE PREVOZA

Rok za implementaciju novih rešenja je 150 dana od dana usvajanja idejnog rešenja od strane naručioca, a plan je da se ova rešenja realizuju na najmanje 40 stajališta. Vrednost projekta je oko 52 miliona dinara bez PDV-a, a rok za podnošenje ponuda je 1. februar.

Izvor: Telegraf Biznis

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

3 коментара

  1. A da li će dobiti neka mesta u Beogradu neka stalališta gde nikada nije bilo? A narod dolazi do autobusa u nemogućim, veoma nebezbednim uslovima za pešake.
    Nadomak centra grada na 12 km od prestonice. Konkretno put PANČEVO – BEOGRAD.

  2. Dođite u Batajnicu, bojim se da nije jedinstvena, ali dođite da vidite autobuska stajalšta, sa pečurkama iz prošlog veka Ili Bataja nije Beograd!

  3. Još ni ova nisu postavljena na svim stajalištime. A prevoz će da poskupi…dokle ćemo da plaćamo iživljavanja onih koji kao mali nisu imali igračke?

Ostavite komentar