BEOGRAD DOBIJA NACIONALNI STADION?

0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza sastali su se sa predstavnicima projektantske kuće Fenwick Iribarren Architects, koja će se baviti izradom projekta za izgradnju Nacionalnog stadiona.

Na ovom sastanku predstavljene su potencijalne lokacije za izgradnju ovog stadiona a odmah nakon odabira lokacije krenuće se u fazu projektovanja kako bi se već polovinom sledeće godine krenulo sa izgradnjom ovog objekta. Kako navodi gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, veoma je važno da u Beogradu postoji odgovarajuća sportska infrastruktura kako bi grad moga da bude domaćin velikih sportskih događaja.

On takođe navodi da će to biti jedan od najvećih infrastrukturnih projekata Beograda koji će promeniti sliku našeg grada. Predviđa se da će ovaj stadion imati kapacitet za 60.000 gledalaca.

Predsednik FSS-a Slaviša Kokeza smatra da je izgradnja novog stadiona neophodnost u odnosu na to kako se razvija fudbal, s obzirom da od iduće godine počinje i novo reprezentativno takmičenje Liga nacija.
Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar