APEL VOZAČIMA: POVEĆANA PAŽNJA TOKOM SEZONE LETNJIH GODIŠNJIH ODMORA!

1

Proteklog dana u Srbiji su se dogodile dve teške saobraćajne nesreće u kojima je poginula jedna beba, jedna odrasla osoba, a povređeno je preko 10 osoba.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja apelovao je na vozače da ostave telefon pri vožnji, da vežu sigurnosni pojas i da ne sedaju u vozilo po dejstvom alholoa. Počela je sezona letnjih godišnjih odmora, kada je posebno vikendom, na autoputu već broj vozača. Zbog toga što mnogi prelaze velike kilometraže bez odmora, apeluje se da na put ne krećete umorni i da kada primetite da vas umor sustiže, odmorite, pa tek onda nastavite dalje.

Svake godine tokom leta na putevima Srbije pogine oko 170 ljudi. Okanović skreće pažnju na to da ove nezgode mogu svakome da se dogode i da treba preduzeti sve poznate mere kako bi se to sprečilo. Pojas mora biti vezan i na zadnjem sedištu, dete treba biti u sedištu koje je propisno pričvršćeno, ne zbog ne plaćanja kazni, već zbog sigurnosti.

U nezgodi koja se juče dogodila na autoputu Beograd-Niš kod Jagodine, beba stara 14 meseci poginula je, a ustanovljeno je da auto-sedište nije bilo dobro pričvršćeno.

Što se krtičnih tačaka na našim putevima tiče, Okanović kaže da je pravac ka Crnoj Gori zahteva posebnu pažnju, a da je Ibarska magistrala „velika crna tačka“, jer ta saobraćajnica više ne može da podnese frekfenciju saobraćaja koja je svakodnevno opterećuje.

izvor: RTS

POGLEDAJ JOŠ: SAOBRAĆAJ


Podelite ovo sa prijateljima

1 komentar

Ostavite komentar