GRAĐANI ZABRINUTI – KAKO ĆE SVI STIĆI DA SE PRIJAVE ZA ISPLATU 100 EVRA?

1

PRIJAVA ZA 100 EVRA – Otkako je ministar finansija saopštio da će biti usvojena uredba koja se odnosi na isplatu jednokratne pomoći u iznosu od 100 evra svim punoletnim građanima Srbije, a u vezi sa tim da će penzionerima i korisnicima socijalne pomoći ovaj iznos biti isplaćen automatski, dok će ostali morati da se prijave, među građanima pojavila se zabrinutost kako će svi stići da se prijave za ovu pomoć i da li je to zaista izvodljivo.

Na društvenim mrežama pojavile su se računice, odnosno koliko je dana na raspolaganju, koliko je to u minutima u odnosu na to koliki je broj građana u Srbiji za koje se pretpostavlja da će se javiti, prema kojoj scenario prijavljivanja ne deluje moguće.

Svakako, građani se pored telefonskog broja i poziva, za novčanu pomoć u istom periodu od 15. maja do 5. juna mogu prijaviti na još jedan način. Prijava će biti omogućena i preko portala Uprave za trezor. U oba slučaja neophodno je ostaviti tri, odnosno četiri podatka: ime i prezime, JMBG, broj lične karte i banku u koju želite da vam se uplati novac. Ako građanin ima račun u banci, novac će mu na taj račun biti isplaćen, a ako nema, treba samo da se izjasni u koju banku želi da mu se novac uplati na namenski račun.

Što se tiče telefonske prijave – građani će pred sobom imati tri opcije. Opcija 1 – sistem automatski pamti vašu poruku, opcija 2 – ukoliko želite da razgovarate sa operaterom da vam potvrdi da li ste registrovani ili niste i opcija 3 – za reklamacije.

PENZIONERI DOBIJAJU STO EVRA AUTOMATSKI, OSTALI SE PRIJAVLJUJU

Izvor: Nedeljnik

POGLEDAJ JOŠ: INFO

50spinova-baneri-AFF-NOVO-300x250


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Interesuje me koja su prava za dodelu novcane pomoci od 100 evra za punoletna lica kojima je
    licna karta istekla pre donosenja zakona o dodeli pomoci odnosno pre vanredne situacije ?

Ostavite komentar