GRAĐANI DOBILI VEĆE RAČUNE ZA STRUJU – O ČEMU SE RADI?

0

VEĆI RAČUNI ZA STRUJU – Vanredno stanje je u Srbiji proglašeno 15. marta, zbog čega veći deo sugrađana dobar deo vremena provodi u svojim domovima. Đaci više ne idu u školu, penzioneri su skoro i da ne izlaze, dosta ljudi se prebacilo na rad od kuće, a i kad se završi posao, svi ponovo ostaju u svojim domovima.

Društvenim mrežama proširila se vest o uvećanim računima za struju koji su stizali prethodnih nekoliko dana. Ipak, stvar je vrlo jednostavna, kako i sami sugrađani navode, te nema razloga za brigu.

Iz JP Elektroprivreda Srbije navode da je potrošnja struje otkako je uvedeno vanredno stanje veća za oko 20%. Dodaju da je prosečna potrošnja električne energije u kategoriji domaćinstava za mart mesec je bila 386 kilovat-sata, što je za 20 više nego prošle godine.

Takođe, kako je veći deo sugrađana sticajem okolnosti sada kod kuće, uvećana je upotreba kućnih aparata kao što su šporet, bojler, klima ili grejalice (u periodima naglog zahlađenja).

Potrošnja električne energije trebala bi da se vrati u normalu skraćivanjem policijskog časa i postepenim otpuštanjem mera, što ostaje da se vidi u narednom periodu.

PAKETI POMOĆI ZA NEZAPOSLENE SA VOŽDOVCA

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: INFO

50spinova-baneri-AFF-NOVO-300x250


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar