GODIŠNJICA UBISTVA DUŠANA JOVANOVIĆA

0

Na današnji dan u centru Beograda na smrt je pretučen trinaestogodišnji dečak Dušan Jovanović. Njega su 18. oktobra 1997. godine, samo zato što je Rom, u Beogradskoj ulici kada je krenuo u obližnju prodavnicu, presrela dvojica skinhedsa, oborila na zemlju i išutirala do smrti.

Ovo ubistvo potreslo je celu Srbiju, a dvojica ubica tada su imali 17 godina. Uhapšeni su Milan Čujić i Ištvan Fendrik, obojica 1980. godište. Osuđeni su tada na kaznu od 10 godina maloletničkog zatvora. Posebnim rešenjem Okružnog suda u Beogradu pušteni su na slobodu u aprilu 2004. godine. Rešenje o uslovnom otpustu doneto je posle njihove molbe, prilikom čega je uzeto u obzir njihovo kajanje i dobro vladanje tokom izdržavanja kazne.

Nažalost, ubistvo Dušana, prouzrokovalo je niz tragedija u ovoj porodici. Oni su se preselili iz Beogradske u Orlovsko naselje u Mirijevo. Pre tri godine, njegova majka je nakon nekoliko pokušaja samoubistva, konačno oduzela sebi život. Otac je nakon nekoliko srčanih udara i dva moždana udara, preminuo krajem 2016. godine.

Jedina iz porodice preostala je Dušanova sestra Kristina, rođena tri godine nakon njegovog ubistva. Živi sama, a komšije i prijatelji njene porodice kažu da je vredna devojka, koja je završavala srednju školu uporedno sa poslom.

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar