50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

FLEKSIBILNO RADNO VREME U SRBIJI – DA ILI NE?

0

FLEKSIBILNO RADNO VREME U SRBIJI – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević nedavno je najavio da će svim državnim organima u Srbiji predložiti uvođenje fleksibilnog radnog vremena. Ovo zapravo znači da radnici mogu raditi najranije od sedam ili najkasnije devet sati i na ovaj način rasporediti svoje radno vreme.

On je naveo takođe da je izvršena analiza korišćenja fleksibilnog radnog vremena, u inostranstvu i velikim kompanijama i da su uočeni pozitivni efekti. Radnici su zadovoljniji i efikasnije, a ostvarene su i uštede.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je za svoje zaposlene već uvelo fleksibilno radno vreme. Istakao je da je Ministarstvo bilo suočeno sa konkretnim problemom da su centri za socijalni rad i neka odeljenja u opštinama, kako boračka i dečija zaštita imala isto radno vreme, te su svaki dan dolazila rešenja pred kraj radnog vremena, zbog čega je postojala potreba da neki ljudi ostaju prekovremeno i da se plaćaju prekovremeni sati.

Flesibilno radno vreme bi indirektno pozitivno trebalo da utiče i na sve majke, žene zaposlene u Ministarstvu, kako bi imale mogućnost da decu odvedu u školu, a da posao ne trpi i sve bude u skladu sa zakonom.

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar