50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

DONETA UREDBA O DODATNOM ZADUŽIVANJU TOKOM VANREDNOG STANJA

0

UREDBA O DODATNOM ZADUŽIVANJU – Pre dva dana, tačnije 6. aprila 2020. godine doneta je u Uredba o dodatnom zaduživanju tokom vanrednog stanja, koje ne mora biti u skladu sa iznosima koje predviđa Zakon o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu. Ovu uredbu prenosimo u celosti u nastavku:

Na osnovu člana 200. stav 6. Ustava Republike Srbije, Vlada, uz supotpis predsednika Republike, donosi

UREDBU

o dodatnom zaduživanju za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija od vrednosti na domaćem i međunarodnom finansijskom tržištu i davanjem garancija Republike Srbije

„Službeni glasnik RS“, broj 52 od 7. aprila 2020.

Član 1.

Ovom uredbom se uređuje pokretanje postupka dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija od vrednosti na domaćem i međunarodnom finansijskom tržištu radi finansiranja budžetskog deficita, održavanja tekuće likvidnosti, kao i za obezbeđivanje neophodnih sredstava za finansijsku podršku i sprovođenje mera za ublažavanje ekonomskih efekata pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 i davanjem garancija Republike Srbije za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Član 2.

Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, Vlada može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija od vrednosti na domaćem i međunarodnom finansijskom tržištu i davanjem garancija Republike Srbije u iznosima višim od iznosa utvrđenih Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu („Službeni glasnik RS”, broj 84/19).

Član 3.

Ova uredba stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”.

POLICIJSKI ČAS OD PETKA DO PONEDELJKA?

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar