50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

DOBROVOLJNO TESTRANJE NA COVID-19 – KOJA JE PROCEDURA, KOLIKO KOŠTA?

0

DOBROVOLJNO TESTRANJE NA COVID-19 – Dobrovoljno testiranje građana na Covid-19 omogućeno je od petka, a kako je za RTS navela direktorka Fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić, postupak za to je jednostavan.

Od danas 20. maja poslepodne na sajtu covid19.rs biće objavljen jedinstveni račun na kojem će građani moći da uplate novac za testiranje, nakon čega mogu otići u bilo koji institut, zavod za javno zdravlje ili eventualno u dom zdravlja do 17h. Cena testiranja koju je država odredila je 6.000 dinara, a nakon što urade bris, u roku od 24 do 48h rezultate će dobiti elektronski.

Radojević Škodrić je dodala da je testiranje o trošku države obezbeđeno za sve građane koji imaju simptome, za građane koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom i u zdravstvenim ustanovama za pacijente koji odlaze na određene intervencije.

Besplatno testiranje omogućeno je i svim studentima ili maloletnim licima koja putuju u zemlje koje ne dozvoljavaju ulaz bez prethodno urađenog PCR testa.

KAVASAKI SINDROM KOD DECE I U SRBIJI – KOJI SU SIMPTOMI?

PROMENJENA PRAVILA ZA ULAZAK U SRBIJU

Izvor: RTS

Pročitajte još: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar