DO DRŽAVNOG POSLA SAMO NAKON TESTA I RAZGOVORA SA PSIHOLOGOM?

0

Kako su naveli iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, prema Zakonu o državnim službenicima, utvrđene su sve kompetencije koje državni službenici moraju da imaju i one će se automatski unositi u sistematizaciju. Takođe, na posao će biti primljeni samo oni kandidati koji postignu najbolje rezultate na testovima i dobiju odlične ocene od konkursen komisije, prenose Novosti.

Uredbom se utvrđuje broj bodova za proveru kompetencija, a u ovome učestvuje pored komisije, Služba za upravljanje kadrovima. Svaka kompetencija nosiće određeni broj bodova koji se sabiraju, a za posao će biti odabran kandidat sa najvećim brojem bodova.

Takođe, postupak odabira kandidata se sastoji iz više faza. Proverava se ponašanje i opšte funkcionalne kompetencije na pisanim testovima i uz pomoć psihologa, kao i provere posebne funkcionalne kompetencije, odrediće se da li osoba ima određena znanja za posao za koji konkuriše.Ove provere mogu da se rade usmeno ili pismeno, a za svakog kandidata vodiće se zapisnik.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Izvor: Novosti

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar