BILBORDI IZUZETNIH UČENIKA U VIŠE GRADOVA SRBIJE

0

BILBORDI IZUZETNIH UČENIKA – U šest gradova Srbije postavljeno je ukupno 38 bilborda sa fotografijama naših talentovanih osnovaca i srednjoškolaca. U pitanju su učenici koji su na međunarodnim takmičenjima osvojili brojne nagrade i priznanja iz više različitih oblasti, a bilborde je postavilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Postavljeni su u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Kragujevcu i Čačku.

  • Na bilbordima možete videti učenike Matematičke gimnazije u Beogradu, Jelenu Ivančić, Jovana Toromanovića i Miloša Milićeva, koji su Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Velikoj Britaniji, osvojili zlatnu, bronzanu i srebrnu medalju. Na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Kijevu, Tamara Ponjavić i Jelena Ivančić osvojle su zlatnu medalju.
  • Kada su u pitanju studenti, na bilbordima se nalaze i Luka Carević i Aleksa Đorđević, koji su na 15. Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Bocvani osvojili bronzane medalje, kao i Igor Eskić, osvajač bronzane medalje na Svetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu. Vojin Ivković, Aleksandra Petković, Dušan Igić, Momčilo Tošić i Maja Cvetković, osvajači su bronzanih medalja na međunarodnim takmičenjima iz fizike u Poljskoj, Mađarskoj i Italiji.
  • Učenici Kragujevačke gimnazije Mihailo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović, osvojili su 2. nagradu iz robotike u Šangaju, a đaci Osnovne škole „Kralj Petar II“ iz Užica, Luka Majkić, Andrej Stevanović i Dragica Gavrilović osvojili su treću nagradu na istom takmičenju.
  • Među uglednim učenicima su i nagrađivani mladi sportisti Nikola Mujanović i Dušan Čolaković koji su osvojili treća mesta u skoku u vis i bacanju kugle, Papić Marija drugo mesto u trčanju na 200 m i Adriana Vilagoš prvo mesto u bacanju koplja.
  • Balerine iz Baletske škole Lujo Davičo, Laureatkinje su II Međunarodnog baletskog takmičenja Kostadinka Dina Nikolić, Pančevo, Jana Zimonjić, Sara Jaćović, Polikseni Kurtanović, Anastasija Vujnović i Olja Aleksić.
  • Iz Muzičke škole „Stanković“ nagrađeni su Luka Mitrović, za 1. mesto u violini Antionio Salieri u Veroni, i on je sa Lenom Jović, Anđelinom Rujević i Borisom Miloševićem na violončelu laureat Polyhimnia takmičenja u Skoplju. Pored njih, na bilbordima su se našli Marko Kovačević na klaviru i Mina Jakovljević koja je osvojila 2. mesto na Međunarodnom takmičenju Društva harfista u Sloveniji.
  • Među muzičkim talentima, našle su se učenice Muzičke škole „Mokranjac“ i „Davorin Jenko“, Minja Stojanović koja je na harfi osvojila prvo mesto na Prof. Karel Patras Harp Competition u Pragu, kao Lara Arbajter koja je na klaviru osvajač drugog mesta i specijalne nagrade na International Carl Maria von Weber competition, u Drezdenu.

Izvor: Dan u Beogradu

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar