BEZ ČEKANJA U REDU ZA DRŽAVLJANSTVO, MANJE BIROKRATIJE

0

Ministri unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave Nebojša Stefanović i Branko Ružić potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između dva ministarstva pa je tako od juče 7. avgusta počeo proces upisa podataka iz Knjige državljana u Centralni registar.

Zahvaljujući ovom procesu građani više neće morati čekati u redovima za izdavanje uverenja o državljanstvu a državni organi koji pribavljaju neophodna dokumenta umesto njih moći će te podatke da provere istog trenutka uvidom u Centralni registar. Sve ovo bi trebalo dosta da ubrza i olakša proces i najveću korist bi trebalo da imaju građani.

Kako navodi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, na ovaj način dobija se jedinstvena elektronska baza koja omogućava bolje vođenje podataka, bržu dostupnost i veća bezbednost podataka o ličnosti.

Ministar Ružić naglašava da se ovim procesom pojednostavljuje rešavanje zahteva građana koje imaju prema upravi i da neće više biti potrebno donositi izvode, uverenja i nepotrebna dokumenta koja se već nalaze u bazi, već će ovlašćeni državni službenik uvidom u Centralni registar proveriti sve neophodne podatke u tom trenutku.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar