100.000 BESPLATNIH VAUČERA U 2020. – OBJAVLJENA POČETNA LISTA OBJEKATA

0

100.000 BESPLATNIH VAUČERA – Za 2020. godinu Vlada Srbije odobrila je 100.000 vaučera u pojedinačnoj vrednosti od po 5000 dinara. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas početnu listu 43 ugostitelja u Srbiji u kojima je moguće iskoristiti besplatne vaučere za uslugu smeštaja. U pitanju su ugostitelji spremni da prime goste preko državnih vaučera iz Banje Koviljače, Gornje Trepče, Zlatara, Divčibara, Knića, Palića, Ribarske banje, Srebrnog jezera i Tare. Najviše je ugostitelja iz Sokobanje, zatim Zlatibora, Mionice i Vrnjačke Banje.

Na zvaničnom sajtu Ministarstva se nalaze brojevi telefona odnosno e-mail adrese preko kojih je moguće izvršiti rezervacije. Na državne turističke vaučere pravo imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni sa primanjima manjim od 60.000 dinara, kao i korisnici prava na porodičnu invalidninu za palog borca, ratni vojni i civilni invalidi rata i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Državni turistički vaučeri su za smeštaj i njima se ne mogu plaćati hrana, piće, zdravstvene usluge ili boravišna taksa, a ne mogu se koristiti na teritorijama Beograd i Novog Sada.

Izvor: Tanjug, RTV

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar