VODIČ ZA ŠOPING U BEOGRADU – ŠVE ŠTO VAM TREBA ZA KUPOVINU

0

ŠOPING U BEOGRADU – Ukoliko planirate da se upustite u šoping u Beogradu, ovo iskustvo može biti svojevrsna avantura ako se dobro pripremite. Naša prestonica nudi bezbroj opcija za šoping, što može biti i izuzetno dobro, ali i izuzetno loše, a sve u zavisnosti od toga kako se organizujete. 

Zato se pred vama nalazi vodič za šoping u Beogradu, koji sadrži savete koji će vam pomoći da se bolje snađete i da uspešno obavite kupovinu.  

Kupovina u velikim tržnim centrima – sve na jednom mestu 

Bilo da ste pošli po nove pantalone, patike, ili vas interesuje prodaja haljina online kupovina je obično najbrži način da kupite potrebne odevne komade i uštedite vreme, međutim, za one koji uživaju u isporbavanju i razgledanju stvari postoji alternativa za uštedu vremena – kupovina u tržnim centrima.

Veliki tržni centri u Beogradu su mesta na kojima možete pronaći gotovo sve što vam je potrebno, od garderobe, obuće, kozmetke, nakita, stvari za kuću i ostalog. U Beogradu postoji više velikih šoping centara, a među njima je Rajićeva šoping centar, u samom centru grada a zatim i Ušće, Delta City, Stadion, Big, Ada Mall i mnogi drugi.

Proverite dostupnost različitih brendova u tržnim centrima 

Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju pre odlaska u neki od šoping centara jeste da li u njemu postoji brend koji vi želite. Primera radi, ako ste želeli da kupujete u tačno određenoj radnji, prvo proverite da li ona postoji tamo gd este naumili da idete. 

Naime, dešava se da određeni brend nema svoj prodajni objekat u nekom od tržnih centara. Ovu informaciju lako možete proveriti, i to tako što ćete posetiti sajt tržnog centra u koji želite da se uputite i proveriti da li tamo postoji brend koji vas zanima.

Obilazak radnji u centru grada – kupovina i druženje 

Sjajan način da za sebe uradite nešto korisno i praktično, a da se u isto vreme popijete kafu sa nekim, ili prošetate gradom jeste da se uputite u šoping u sam centar. Dakle, možete otići u Knez Mihajlovu, gde je koncentrisan najveći broj ovakvih radnji, kao i čuvenih kafića

Usput možete napraviti predah i popiti piće sa prijateljima, sesti na ručak ili pojesti sladoled. Ovakav šoping je izuzetno praktičan i može biti efikasan s obzirom da istovremeno možete obaviti više stvari. 

Kupovina u second hand radnjama – zašto je postala popularna? 

Sve češće se dešava da ljudi svoje odevne komade kupuju u second hand radnjama. Reč je buticima polovne garderobe, odnosno one koja je zbog greške pri izradi, ili nekog drugog problema povučena iz regularne prodaje. 

U Beogradu je poslednjih godina “niču” ovakve radnje, i sve veći broj se odlučuje za kupovinu ovde. Razlozi su povoljnije cene, a često i gotovo nova odeća popularnih brendova. 

Ono što je važno znati prilikom kupovine u sacond hand prodavnicama je da nemaju sve isti izbor, kao i to da roba dolazi u određenom vremenskom intervalu.

Tako da, ako nameravate da kupujete u ovim radnjama posetite one sa kvalitetnijom ponudom, i raspitajte se kojim danima im stiže garderoba, kako biste došli onda kada je ponuda najveća.

Concept store – šta je i kako se tamo kupuje? 

Još jedan interesantan način da kupujete u Beogradu jeste da posetite concept store. Reč je o radnjama koje nude različite brendove, kako afirmisane tako i neafirmisane, i to obično radove mladih domaćih kreatora. 

U ovakvim radnjama možete kupiti različite odevne komade, a ono što je interesatno je da često ima unikatnih primeraka. Osim odeće, možete pronaći i nakit, ukrase za dom, kao i mnoge druge zanimljive predmete koji vrlo lako mogu postati poklon za neku dragu osobu. 

Ovakve radnje nalaze se mahom u centru grada. Veliki broj njih smešten je na Dorćolu, ali se mogu pronaći i na drugim lokacijama. Concept store radnje mogu biti i deo određenog ugostiteljskog objekta, mogu se pronaći na različitim sajmovima, ali mogu i funkcionisati zasebno kao odvojena radnja. 

Osim šoping centara, kupovine u radnjama na najprometnijim gradskim lokacijama, u Beogradu možete kupovati i u malim privatnim buticima, koji su koncentrisani na različitim gradskim lokacijama. 

Šoping u Beogradu zaista može biti prava avantura, a verujemo da ćete uz naše savete vrlo lako moći sebi da priuštite baš jednu takvu! Zato se naoružajte strpljenjem i dobrom voljom, i krenite u šoping. 

RUSKI PREHRAMBENI LANAC MERE – VIŠE OD 100 NOVIH MARKETA U SRBIJI?

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar