U BEOGRADU SE OTVARA POGON ZA PROIZVODNJU ORGANSKE ČOKOLADE

0

POGON ZA PROIZVODNJU ORGANSKE ČOKOLADE – Kompanija Chocollama doo počinje uskoro sa proizvodnjom organske sirove čokolade, a pogon će biti otvoren u Beogradu na opštini Zvezdara. Kako prenosi portal E-kapija, u pitanju je jedina firma u Srbiji koja proizvodi sertifikovanu organsku sirovu čokoladu

Firma je osnovana prošlog leta, a njihove proizvode možete pronaći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave i organske hrane u Beogradu.

Iz pomenute kompanije su naveli da se u proizvodnji organske sirove čokolade koristi sirovi kakao prah i kakao buter koji se dobija od minimalno tretiranog zrna, tako da u sebi zadržava sve značajne hranljive sastojke koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, jačaju imuni sistem, poboljšavaju koncentraciju i pružaju energiju koja nam je neophodna za svakodnevno funkcionisanje.

U proizvodnji se koristi kakao Arriba Nacional, poreklom iz Južne Amerike, sa plantaža Ekvadora. Pored njega, čokolada sadži i kakao buter Arriba Nacional, kokosov šećer i Burbon vanilu kao prirodnu aromu. Dodaje se da se čokolada proizvodi ručno, bez dodataka aditiva, sojinih lecitina i rafinisanog šećera. Takođe, čokolada je posna i pogodna i za vegane.

BEOGRAD DOBIJA JOŠ JEDAN TRŽNI CENTAR?

Izvor: E-kapija

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar