SVEČANO OTVARANJE NOVE SEZONE U BOEMSKOJ SKADARLIJI

0

Mnogi građani željno išćekuju otvaranje još jedne turističke sezone u Skadarliji, a lepe vesti stižu iz Turističke organizacije Beograda koja je potvrdila da će u subotu 11. maja obeležiti početak nove sezone u jednoj od najposećenijih i najatraktivnijih ulica u Beogradu.

Svečano otvaranje će početi u 18h defileom Policijskog orkestra, nakon čega će uslediti svečano otvaranje na platou ispred Skadarlisjke česme, koje će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića. Posetioci će moći da čuju Kodeks o ponašanju u Skadarliji, do će dve poznate glumice, Ljiljana Jakšić i Vesna Paštrović izvesti seriju muzičkih numera u pratnji Skadarlijskog orkestra.

Turistička sezona će zvanično otpočeti podizanjem Skadarlijske zastave, a ove godine to će učiniti glumac Stefan Buzurović. Program se dalje nastavlja ispred kuće Đure Jakšića, gde će biti izvedena kratka predstava o tome kako se nekada živelo u Skadarliji.

Tokom juna, jula i avgusta, svakog petka uveče, posetioce Skadarlije očekuje bogat besplatan program koji će obilovati anegdotama, pesmom i igrom.

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar