SVETSKI KUP U KAJAKU NA ADI

0

Od danas do 04.06. na Adi Ciganliji se održava Svetski kup u kajaku i kanuu sprintu pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za privredu, Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima i Turističke organizacije Beograda.

Na Svetskom kupu takmičiće se oko 100 takmičara iz više od 60 zemalja iz celog sveta. Takmičenje počinje danas kvalifikacijama u konkurenciji parakajakaša. Sutra u prepodnevnim satima održavaju se kvalifikacije u disciplinama veslanje na 1.000 i 500 metara, a u poslepodnevnom terminu, kvalifikacije na 500 i 200 metara.

U subotu se prepodne veslaju prva finala, dok je poslepodne na programu polufinale na 200 metara, kao i kvalifikacije na 500 metara u grupnim čamcima.

U nedelju gledamo samo finala: u prepodnevnom programu veslaće se trke na 200 i 500 metara, dok će se u poslepodnevnom programu veslati trke na 5.000 metara, koje se veslaju na kružnoj stazi.

Krajem meseca održaće se i Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore, pa se iz tog razloga očekuje i pomeranje otvaranja letnje sezone na Adi, o čemu ćemo pisati naknadno.

Podelite ovo sa prijateljima

Comments are closed.