KADA POČINJE IZGRADNJA NACIONALNOG STADIONA?

0

Ideja za izgradnju Nacionalnog stadiona na kome bi reprezentacija Srbije igrala svoje zvanične utakmice  postoji jako dugo, ali se čini da će u toku 2018. godine početi izgradnja stadiona. U medijima se pominjalo više lokacija na kojima bi Nacionalni stadion bio sagrađen, kao što je Novi Beograd (tačnije prostor između 70 i 70a bloka), Makiš. Gradonačelnik Beograd, Siniša Mali je obilazeći Surčin nagovestio, da bi stadion fudbalske reprezentacije mogao da se gradi na ovoj opštini. Prema pisanju dnevnog lista Blica, tačna lokacija za izgradnju reprezentativnog stadiona u Surčinu je prostor između obilaznice oko Surčina i Ostružnočkog mosta.

Još prošlog septembra su se predstavnici gradske vlasti i čelnici Fudbalskog saveza Srbije sastali sa predstavnicma projektantske kuće Fencik Iribaren Arhitekts (Fenwick Iribarren Arćitects), koja će projektovati i voditi poces izgradnje stadiona. Projektantska kuća Fencik Iribaren Arhitekts je već radila na izgradnji sličnih zdanja, a trenutno je angažovan na projektovanju novih stadiona Valensije, Espanjola, Malage, Saragose itd.

Stadion bi trebalo da bude izgrađen po najvišim svetskim standardima i da ispunjava sve UEFA kriterijume. Kapacitet stadiona bi trebalo da bude oko 60.000 mesta, a bio bi idealno mesto i za održavanje muzičkih koncerata. Izgradanja stadiona bi okvirno iznosila oko 150.000.000 evra.

Nacionalni stadion bi omogućio Beogradu da konkuriše za organizaciju prestižnih utakmica, poput finala Lige šampiona, finala Lige Evrope ili utakmice Super kupa Evrope.
Pogledajte još:  GRADSKE VESTI

//

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar