PARTIZAN DOBIO NOVOG TRENERA – TRINKIJERI NA KLUPI CRNO-BELIH

0

Košarkaši Partizana dobili su i zvanično novog šefa stručnog štaba. Trogodišnji ugovor sa klubom potpisao je italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri. Italijanski stručnjak biće prvi stanac na klupi Partizana u istoriji kluba.

Pedesetogodišnji italijanski stručnjak rođen je u Milanu, 6. avgusta 1968. godine, i govori srpsko-hrvatski jezik, jer mu je majka iz Istre, a baka iz Boke Kotorske. Trenersku karijeru počeo je kao asistent u Olimpiji iz Milana. U dosadašnjoj karijeri radio je u Brose Basketu iz Bamberga, Uniksu iz Kazanja, Kantuu,  Veroliju, Vanoli Basketu. Kao trener osvojio tri titule prvaka Nemaček, nacionalni i Superkup Nemačke, kup Rusije, Supekup Italije. U sezoni 2013/2014 Trinkijeri je proglašen za najboljeg trenera u Evrokupu.  Prvi asistent Andree Trinkijerija biće bivši igrać Partizana, Vlado Šćepanović. Biće to povratak Šćepanović u Partizan ovoga puta u novoj ulozi posle 14 godina. Bivši reprezentativac Jugoslavije i SCG je kao igrač sa Partizanom osvojio dve titule i jedan Kup.

Trinkijeri bi trebalo da sa aut-linije predodi večeras crno-beli u okviru 6. kola ABA lige gostuju Megi u Sremskoj Mitrovici.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: SPORT

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar