KSS KANDIDOVAO TOMAŠEVIĆA ZA PRVOG ČOVEKA FIBA EVROPE

0

FIBA Evropa biraće prvog čoveka ove organizacije na izbornoj Skupštini 24. maja 2019. godine u Minhenu, a Srbija će imati svog kandidata. Košarkaški savez Srbije zvanično je podržao kandidaturu generalnog sekretara Dejana Tomaševića za mesto predsednika FIBA Evrope.

Dejan Tomašević je tokom igračke karijere igraona poziciji centra i jedan je od najtrofejnijih evropskih igrača. Kao igrač osovojio je Evroligu, ULEB Kup, nacionalna prvenstva Španije, Jugoslvije i Grčke. Nosilac je brojnih individualnih priznanja, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je tri Evropska prvenstva u košarci (1995, 1997. i 2001), dva Svetska prvenstva (1998. i 2002) i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1996. Igračku karijeru je završio 2009. godine.

Kao košarkaški funkcioner, Tomašević je od aprila 2011. godine u Košarkaškom savezu Srbije obavljao funkciju potpredsednika za takmičenja, a od februara 2016. je na poziciji generalnog sekretara saveza.

Pored Tomaševića, kandidati za čelnu funkciju evropske košarke su aktuelni predsednik FIBA Evropa Turčin Turgaj Demirel, iza koga je već petogodišnji mandat, kao i Belgijanac Siril Kumans.

Izvor: KSS

POGLEDAJ JOŠ: SPORT

 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar