IVANA ŠPANOVIĆ I AMELA TERZIĆ SE PLASIRALE U FINALE SP U GLAZGOVU

0

Atletičarka Ivana Španović plasirala se u finale dvoranskog Evropskog prvenstva u Glazgovu u skoku u dalj. Najbolja srpska skakačica u dalj se plasirala u finale skokom od 6,79 metara, koji je bio i najduži skok u kvalifikacijama.

Pored Ivane, plasman u finale izborile i Ukrajinka Marina Bek Romančuk, Nastastija Mirončuk Ivanova Belorusije, Malaika Miambo iz Nemačke, Tania Vicencino iz Italije, Abigejl Irozuru iz Britanije i dve rumunke  Alina Rotaru i Florentina Kostina. Ivana je otputovala u Glazgov na dvoransko EP kao atletičarka koja je dva puta za redom osvajala titiulu. Priliku da osovji i treću titiulu za redom imaće sutra od 19 časova.

Druga srpska predstavnica u ovoj disciplini Milica Gardašević nije uspela da izbori mesto među osam najboljih. Ona je u prvoj seriji skočila 6.30 m, u drugoj je imala prestup, a u trećoj 6.41m, a norma za prolazak u finamle je bila 6.65 m.

Amela Terzić se danas, nešto ranije palsira u finale trke na 1500 metara. Dvadesetšestogodišnja srpska atletičarka pobedila je u trećoj kvalifikacionoj grupi vremenom od četiri minuta i 16,51 sekundi. Finalna trka na 1.500 metara zakazana je za sutra od  21 sat i 12 minuta.

Da podsetimo, plasman u finale je juče izborio naš skakač udalj Strahinja Jovančević. Finale skoka u dalj, u muškoj konkurenciji biće na progemu sutra od 12 sati i 35 minuta.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: SPORT

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar