EVROLIGA ODALA PRIZNANJE DUŠANU IVKOVIĆU, JEDNOM OD NAJPOZNATIJIH KRSTAŠA

0

Evroliga je odala priznanje srpskom treneru Dušanu Ivkoviću objavivši danas spot u kojem su mu se mnogi košarkaški velikani zahvalili na velikom doprinosu tokom bogate karijere.

Dušan Ivković je prošlog meseca zvanično završio karijeru oproštajnim mečom u Atini na meču Olimpijakosa i „Dudinih zvezda“ u dvorani „Mira i prijateljstva“. Postao je prvi trener u istoriji koji je dobio nagradu „Legenda Evrolige“, pored samo osmorice košarkaša, kao i jedini stručnjak koji je osvojio trofej Evrolige i Evrokupa, a potom i primljen u „Kuću slavnih“. Ivković je tokom bogate karijere vodio mnoge klubove poput Partizana, Arisa, beogradskog Radničkog, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio. I sa našim državnim timom osvojio je pregršt medalja, zlato na Svetskom prvenstvu (1990), tri zlata na šampionatu Evrope (1989, 1991. i 1995), uz jedno kontinentalno (2009) i olimpijsko (1998) srebro.

Dušan Ivković je rođen 29.10.1949 godine u Beogradu na Vračari, tačnije Crvenom krstu. Upravo je na Krstu otkrio svoju ljubav prema košarci najpre kao igrač a zatim kao trener KK Radničkog.

Spot možete pogledati klikom na link.

//

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar