RADNO VREME ZA USKRŠNJE I PRVOMAJSKE PRAZNIKE

0

Ove godine Uskrs i Praznik rada su blizu, te će mnoge radnje i biznisi spojiti praznike. Što se prodajnih objekata prehrambenog asortimana i ugostiteljskih objekta, oni će raditi u izmenjenim terminima.

Prodajni objekati prehrambenog asortimana

Za praznike Veliki petak 26. aprila i Velika subota 27. aprila objekti su dužni da rade najamnje od 9 do 12 sati.

Na praznik Vaskrs, 28. aprila dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. U ponedeljak, 29. aprila, drugog dana Vaskrsa, dežurni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Za prvomajske praznike, u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati. Na Praznik rada, 1. maja objekti mogu biti zatvoreni, a drugog dana praznika moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored – početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i verskog praznika.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored – početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i verskog praznika.

Lidl
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Prodavnice rade skraćeno, do 18 sati.

SUBOTA, 27. april – Prodavnice rade regularno, od 8 do 22 sata.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan za sve prodavnice.

PONEDELjAK, 29. april – Prodavnice rade regularno, od 8 do 22 sata.

SREDA, 1. maj – Prodavnice rade skraćeno, do 14 sati.

ČETVRTAK, 2. maj – Prodavnice rade regularno, od 8 do 22 sata.

Idea
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Prodavnice u tržnim centrima rade u skladu sa radnim vremenom tržnih centara.

SUBOTA, 27. april – Redovno radno vreme prodavnica.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan za sve prodavnice, osim za radnju na Zlatiboru koja radi od 8 do 15 sati i na Kopaoniku koja je otvorena od 8 do 20 časova.

SREDA, 1. maj – Prodavnice u tržnim centrima rade u skladu sa radnim vremenom tržnih centara, 122 radnje rade prema redovnom radnom vremenu a 159 prodavnica biće otvoreno do 15 časova.

Roda
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Prodavnice u tržnim centrima rade u skladu sa radnim vremenom tržnih centara dok ostali marketi rade prema redvnom radnom vremenu.

SUBOTA, 27. april – Redovno radno vreme marketa.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan za sve prodavnice.

SREDA, 1. maj – Redovno radno vreme marketa.

ČETVRTAK, 2. maj – Redovno radno vreme marketa.

Maxi
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Sve prodavnice rade do 18 sati.

SUBOTA, 27. april – Većina prodavnica će raditi prema redovnom radnom vremenu dok će neke biti otvorene od 7:30 do 22 sata.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan za sve prodavnice osim za radnju u Čajetini koja će raditi prema redovnom radnom vremenu.

PONEDELjAK, 29. april – Redovno radno vreme svih prodavnica. Pojedine prodavnice počinju sa radom u 7:30 h.

UTORAK, 30. april – Prodavnice rade po redovnom radnom vremenu.

SREDA, 1. maj – Određeni broj Maxi marketa neće raditi dok će oni koji budu otvoreni raditi prema redovnom radnom vremenu. O tačnom radnom vremenu najbolje je informisati se u prodavnici u kojoj se kupuje.

ČETVRTAK, 2. maj – Određeni broj Maxi marketa neće raditi dok će oni koji budu otvoreni raditi prema redovnom radnom vremenu. O tačnom radnom vremenu najbolje je informisati se u prodavnici u kojoj se kupuje.

Shop&Go
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Svi marketi rade do 18 sati osim marketa koji se nalaze u Omladinskih brigada 88a, Milutina Milankovića 3b i 9 u Beogradu koji neće raditi.

SUBOTA, 27. april – Većina marketa će raditi prema redovnom radnom vremenu dok će neki biti otvoreni od 7:30 do 22 sata. Marketi koji se nalaze u Omladinskih brigada 88a, Milutina Milankovića 3b i 9 u Beogradu neće raditi.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan za sve markete.

PONEDELjAK, 29. april – Redovno radno vreme svih marketa osim onih koji se nalaze u Omladinskih brigada 88a, Milutina Milankovića 3b i 9 u Beogradu koji neće raditi. Pojedini marketi počinju sa radom u 7:30 h.

SREDA, 1. maj – Neradni dan za sve markete.

ČETVRTAK, 2. maj – Određeni broj Shop&Go marketa neće raditi dok će oni koji budu otvoreni raditi prema redovnom radnom vremenu. O tačnom radnom vremenu najbolje je informisati se u prodavnici u kojoj se kupuje.

Tempo
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Sve prodavnice rade do 18 sati.

SUBOTA, 27. april – Sve prodavnice rade od 7 do 22 sata dok će Tempo hipermarket u Šapcu i Tempo centar u Vrnjačkoj banji raditi prema redovnom radnom vremenu.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan za sve prodavnice.

PONEDELjAK, 29. april – Redovno radno vreme svih prodavnica.

SREDA, 1. maj – Redovno radno vreme svih prodavnica.

ČETVRTAK, 2. maj – Redovno radno vreme svih prodavnica.

Tempo Express
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Sve prodavnice rade do 18 sati.

SUBOTA, 27. april – Redovno radno vreme svih prodavnica.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan za sve prodavnice.

PONEDELjAK, 29. april – Redovno radno vreme svih prodavnica. Pojedine prodavnice počinju sa radom u 7:30 h.

SREDA, 1. maj – Neradni dan za sve prodavnice osim za radnju Tempo Express u Batajnici koja će raditi prema redovnom radnom vremenu.

Gomex
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Prodavnice rade po redovnom radnom vremenu.

SUBOTA, 27. april – Prodavnice rade po redovnom radnom vremenu.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan.

PONEDELjAK, 29. april – Prodavnice rade po redovnom radnom vremenu.

UTORAK, 30. april – Prodavnice rade po redovnom radnom vremenu.

SREDA, 1. maj – Prodavnice rade od 7 do 13 sati osim radnji: Apatin centar, Bač, Bajski put – Subotica, Belo Blato, Konak, Jevremovac, Kupusina, Njegoševo, Parage, Ruski Krstur, Štitar, Tavankut, Velika Plana, Vlajkovac i Stara pijaca – Zrenjanin, koje neće raditi.

ČETVRTAK, 2. maj – Prodavnice rade po redovnom radnom vremenu.

PerSu
NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan za sve markete.

SREDA, 1. maj – Marketi će raditi do 14 časova.

Univerexport
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Redovno radno vreme svih prodavnica*.

SUBOTA, 27. april – Redovno radno vreme svih prodavnica osim za radnju na adresi Sutjeska 2 (SPENS u Novom Sadu) koja će raditi do 22 sata.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan za sve prodavnice osim za radnje u Bačkom Petrovcu (Maršala Tita 13), Subotici (Petra Popovića Age 1 i Bajski put bb), Adi (Sabo Sepeši Lasla 88) i Kanjiži (Damnjanićeva 21), koje će raditi prema redovnom radnom vremenu.

PONEDELjAK, 29. april – Redovno radno vreme svih prodavnica osim za radnju na adresi Sutjeska 2 (SPENS u Novom Sadu) koja će raditi do 22 sata.UTORAK, 30. april – Prodavnice rade po redovnom radnom vremenu.

SREDA, 1. maj – Sve prodavnice će raditi do 12 sati.

ČETVRTAK, 2. maj – Redovno radno vreme svih prodavnica.

* Prodavnice koje se nalaze u okviru tržnih centara Promenada Novi Sad i Aviv Park Zvezdara se prilagođavaju radnom vremenu centara.

Super Vero
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Prodavnice rade od 7:30 do 20:30 h.

SUBOTA, 27. april – Prodavnice rade od 7:30 do 20:30 h.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan.

PONEDELjAK, 29. april – Prodavnice rade od 7:30 do 22 sata.

UTORAK, 30. april – Prodavnice rade po redovnom radnom vremenu.

SREDA, 1. maj – Prodavnice rade od 7:30 do 22 sata.

ČETVRTAK, 2. maj – Prodavnice rade od 7:30 do 22 sata.

Metro Cash & Carry
PETAK, 26. april (Veliki petak) – Redovno radno vreme.

SUBOTA, 27. april – Prodajni centri rade do 22 sata.

NEDELjA, 28. april (Uskrs) – Neradni dan.

PONEDELjAK, 29. april – Radno vreme centara je od 6 sati.

UTORAK, 30. april – Prodajni centri rade do 22 sata.

SREDA, 1. maj – Neradni dan.

ČETVRTAK, 2. maj – Radno vreme centara je od 6 sati.

izvor: timp.rs

Ugostiteljski objekti

U dane kada se praznuju vaskršnji i provomajski praznici, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu početi sa radom najranije od 6 sati i raditi najduže do 1 sat po ponoći i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do ponoći, a ostalim danima praznika mogu da rade od 6 do 24 sata, odnosno emituju muziku najduže do 23 sata.

Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – 24 sata.

Benzinske stanice

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda u vreme praznika rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Povezano:
RADNO VREME TRŽNIH CENTARA ZA PRAZNIKE (APRIL/MAJ 2019)

Pijace

Beogradske pijace imaće prilagođeno radno vreme tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, dok će u petak i subotu, 26. i 27. aprila, kao i u sredu i četvrtak, 1. i 2. maja, raditi uobičajeno, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”.

Zelene pijace u nedelju, 28. aprila, na Vaskrs neće raditi, osim pijaca „Zemun”, „Dušanovac”, „Banovo brdo”, „Bele vode”, „Gornja varoš” i „Palilula”, koje će raditi od 6 do 13 časova, dok će u ponedeljak, 29. aprila, sve zelene pijace raditi skraćeno od 6 do 13 časova.

Garaža na pijaci „Zeleni venac” za Vaskrs, 28. aprila, neće raditi, dok će ostalih dana raditi uobičajeno od 6 do 21 čas.

Otvoreni tržni centar Novi Beograd – „Buvljak” neće raditi 28. i 29. aprila, a ostalih dana radiće u uobičajenom radnom vremenu od 8 do 20 časova.

Na pijaci „Dušanovac” prodaja iz vozila neće biti vršena 28. aprila, dok će ostalih dana ovaj deo pijace raditi uobičajeno od 22 do 6 časova.
Parking na pijaci „Dušanovac” radiće 28. aprila od 7 do 19 časova.

„Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac” neće raditi 28. i 29. aprila, dok će ostalih dana raditi od 6 do 19 časova.

Tržni centar „Krnjača” – cvetna pijaca neće raditi 28. aprila, dok će ostalih dana raditi uobičajeno od 11 do 8 časova narednog dana.

Za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika, parking na pijaci „Zemun” radiće u redovnom poslovnom radnom vremenu od 00 do 24 sata.

POGLEDAJ JOŠ: ŠOPING ZONA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar