PROŠAO JE CRNI PETAK, NA KOJE JOŠ DATUME TREBA OBRATITI PAŽNJU?

0

BEOGRAD POPUSTI – Black Friday groznica, odnosno groznica Crnog petka je ove godine zahvatila veći deo naše zemlje, što se moglo videti po kolapsu koji se nedavno dogodio. Svi šopingholičari koji redovno prate popuste, akcije i rasprodaje bi svakako trebalo da obrate pažnju na još neke datume koji nam se približavaju.

Postoje tačno određena pravila kojih se trgovci pridžavaju – postoje četiri važna datuma, a odnose se na dva godišnja doba. U predstojećem periodu, odnosno tokom decembra i januara, bitna su dva datuma u kratkom vremenskom razmaku, koja označavaju početak zimskog sezonskog sniženja.

Ove godine 30. jula na snagu je stupio novi Zakon o trgovini kojim je predviđeno da se sezonska sniženja započinju 25. decembra i 10. januara, kao i 1. i 15. jula i da najviše mogu da traju 60 dana. U novom Zakonu takođe stoji da je ograničeno trajanje akcijske prodaje najduže trideset jedan dan od dana početka akcije.

Na šta još treba obratiti pažnju?

Ono na šta svakako treba dodatno obratiti pažnju, jesu određene metode kojima se trgovci ponekad služe kako bi varatli potrošače. Naime, kada su u pitanju sniženja il akcijske cene, često se dešava da trgovci cene podigne pre samog sniženja, a kada počne sezonsko sniženje, vrate prvobitne cene. Ovakve i njima slične slučajeve bi trebalo da sankcioniše tržišna inspekcija prekršajem.

Takođe, kada je u pitanju kupovina prehrambenih proizvoda na sniženju, obavezno pogledajte rok trajanja.

Izvor: Biznis Telegraf

POGLEDAJ JOŠ: ŠOPING ZONA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar