PROJEKCIJA FILMA „KLATKI“ U DOB-U

0

Klatki – Skrivene farme Evrope je tridesetominutni dokumentarni film koji je režirao C. M. Jackson uz pomoć neprofitne organizacije Open Cages (Otvoreni kavezi) i ove godine je izašao iz postprodukcije.

Krzneni modni detalji… Ako ste se ikada zapitali kako nastaju, šta iz toga proizilazi, videćete u filmu Klatki. Šta proživljavaju krznene životinje, samo radi trenda, koji ugrožava mnoge životinjske vrste? Kako zaista izgleda njihov život i smrt? Film prikazuje grupu aktivista koji su tajno snimali dve farme u Poljskoj, farmu lisica i farmu kanadskih kuna. Naša zemlja se suočava sa otporom i zanemaruje se i osporava sprovođenje zabrane uzgoja krznašica. Međutim, naša zemlja je dužna da sprovede ovu zabranu do 1. januara 2019. jer je propisan Zakon o dobrobiti životinja.

Zašto gledati Klatki, zašto se mučiti? Upravo da bi se sagledala realnost. Realnost gde živa bića bivaju zatvorena u malim kavezima, tresući se od straha i čekajući strašan sud ljudske ruke. Isprepadani u uslovima koji im nisu svojstveni, žele doći do samouništenja, udarajući iz sve snage svojim telima o kavez, grizući i jedući jedni druge od preneraženosti i gladi.

Film Klatki može biti odskočna daska da se što pre stane na put strašnoj praksi koja se sprovodi nad nedužnim bićima. Autorka filma je Neda Radulović, doktorantkinja Fakulteta dramskih umetnosti. Posebno je važno naglasiti da je u toku kampanja Za Srbiju bez krzna.

Udruženje za zaštitu i prava životinja Sloboda za životinje poziva sve zainteresovane 30. juna u 18h na projekciju filma Klatki – Skrivene farme Evrope u Domu omladine Beograd. Posle filma predviđena je i kratka diskusija na ovu temu, sa posebnim osvrtom na stanje u našoj zemlji.

Ulaz je slobodan, a mesta su ograničena.

Pogledajte još: GRADSKA DEŠAVANJA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar