Sinoć je premijerno prikazan dugo najavljivani i očekivani film Petra Ristovskog Kralj Petar Prvi, sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi. Film je prikazan u Sava centru, Kombank dvorani i bioskopu Cineplexx Ušće. 

Sve tri bioskopske sale su bile ispunjene skoro do poslednjeg mesta, a kako prenose mediji, publika je sa uživanjem i gotovo bez daha pratila radnju filma. Kako je naveo Tanasije Uzunović, koji u filmu tumači ulogu vojvode Radomira Putnika, u ovom filmu može se videti veličanstvena istorija koja je bila sakrivana i falsifikovana, o kojoj nismo smeli ništa da znamo. U pitanju je film o ljudima koji nas uče da smemo da se nazivamo Srbima. Govori o vremenu i događajima o kojima skoro ništa ne znamo i mnogima će otvoriti oči.

Filmska priča je nastala po romanu Milovana Vitezovića Čarape kralja Petra. Prema rečima Petra Ristovskog, gledaoci će imati priliku da dobiju najverodostojniju sliku o velikim istorijskim događajima, a mnogobrojne dileme biće razrešene.

U filmskoj ekipi bilo je više od sto glumaca i sedam hiljada statista. Snimanje je trajalo šest meseci na mnogim autentičnim lokacijama i objektima od Srbije do Krfa.

Pored lika kralja Petra, pojavljuju se i likovi Stepe Stepanovića, Petra Bojovića, Nikole Pašića… U ulogama ratnika i običnih ljudi iz naroda, koji svi zajedno prenose na platno našu veliku istorijsku dramu, pojavljuju se i Milan Kolak (dobrovoljac Marinko Spasojević), dečak Ivan Vujić (Momčilo Gavrić, najmlađi oficir u Prvom svetskom ratu), Radovan Raša Vujović (seljak Života), Marko Todorović (princ Đorđe). Značajne uloge ostvarili su i Svetozar Cvetković, Goran Šušljik, Slobodan Ćustić, Marko Baćović, Tihomir Arsić, Ljubiša Savanović.

Izvor: Novosti

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar