50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

Na 5. po redu Mrnjau Festu, jedinstvenom festivalu posvećenom mačkama, koji se održava ovog vikenda u Domu omladine predstaviće se domaće i strane odgajivačnice koje će izložiti svoje mace šampione.

Posetioci će tokom oba dana moći da učestvuju u raznim predavanjima, koja će držati veterinari, o nezi, ishrani i  vaspitanju.

U subotu, prvog dana Mrnjau festa od 12 do 13h   biće priređen mjuzikl za decu urađen po tekstu Duška Radovića. U glavnoj ulozi je lukava maca Micka, koja će probati da razreši ko je izgovorio najružniju od svih ružnih reči na svetu – šašav!

Posle mjuzikla Teatar od 13 do 14h će prirediti školu glume i kreativnog izraza namenjenu deci uz vođstvo glumaca i kreativaca sa dugogodišnjim iskustvom a od 14 do 17h Atelje Kreativistika je priredio otvorene kreativne radionice za razvijanje dečije spretnosti i mašte.

U saradnji sa Veterinom Beograd u nedelju od 12 do 17h biće organizovano udomljavanje maca koje su odnegovali ekipa odgovornih i predanih volontera iz Le PETit Mrnjaua.

JKP Veterina Beograd  će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak.

U subotu i nedelju će se održati takmičenje mačaka na kome se očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, nebelung, norveške šumske, sfinks i druge.

Posebno interesantan program ovog Mrnjau Festa je WCF Jubilee Show – licencirano takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima u kome će mačke biti pojedinačno ocenjene za stolom a  zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

Fest je otvoren za posetice oba dana od 10 do 18h, ulaznica je 300 dinara, a za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

PROGRAM TAKMIČENJA:

SUBOTA, 12.01.

8:30h: prijem izlagača i veterinarski pregled 
10h: prvi deo programa:
 ocenjivanje za stolom 
13h: objava nominacija za Best in Show i pauza
14h: drugi deo programa: takmičenja u WCF ringovima
16h: takmičenje u naprednom Jubilee ringu
17h: treći deo programa: izbor za Best in Show, Best of Best, Best General 
18:30h: završetak programa.

NEDELJA, 13.01.

10h: prvi deo programa: ocenjivanje za stolom 
13h: objava nominacija za Best in Show i pauza
14h: drugi deo programa: Le PETit Cup, takmičenja u WCF ringovima
16h: takmičenje u naprednom Jubilee ringu
17h: treći deo programa: izbor za Best in Show, Best of Best, Best General
18:30h: 
dodela nagrade publike i Best Supreme, završetak programa.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar