ZAPPA BARKA: FILMSKI MARATON

0

Večeras Zappa Barka sprema filmski maraton domaće kinematografije sa tri kultna filma: Kako je propao rokenrol, Crni bombarder i Leptirica.

20h KAKO JE PROPAO ROCK ‘N’ ROLL – Mnogima jedan od omiljenih domaćih filmova, a snimljen je još 1989. godine. Sastroji se iz tri dela: Do izvora dva putića, Nije sve u ljubavi i Ne šalji mi pisma; čiji su reditelji Zoran Pezo, Vladimir Slavica i Goran Gajić, a scenaristi su Branko Vukojević, Aleksandar Barišić i Biljana Pajkić. Muziku za film su napisali Vladimir Divljan(Idoli), Srđan Gojković (Električni orgazam) i Dušan Kojić (Disciplina kičme)

22h CRNI BOMBARDER – Crna komedija „Crni bombarder“ reditelja Darka Bajića i scenariste Aleksandra Barišića ne dotiče direktno ratne probleme, ali na ironičan način komentariše potpunu društvenu zalutalost te degradaciju svakoga građanskog dostojanstva s kojom su se tada suočavali prvenstveno mlađi ljudi…Dragan Bjelogrlić i Anica Dobra zvezde se jednog od najslavnijih srpskih filmova devedesetih godina, koji je pokazao da ako postoji pravi motiv, postoji i način na koji se mogu ostvariti ciljevi

00h LEPTIRICA – Film Đorđa Kadijevića, prvi horor film snimljen u bivšoj Jugoslaviji, a u vrijeme kada je prikazan izazvao je burne reakcije. Reč je o ostvarenju nastalom prema motivima pripovetke Devedeset godina posle Milovana Glišića, pisca klasika srpskog seoskog realizma. U središtu ove strašne priče je Sava Savanović, poznatiji kao prvi srpski vampir. 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar