ZADATAK JEDNOG OSNOVCA ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE (FOTO)

2

ZADATAK JEDNOG OSNOVCA – Jedan kontrolni rad iz srskog jezika je danas i juče bukvalno zapalio društvene mreže i izazvao pravu lavinu komentara. Jedan osnovac je dobio zadatak da rečima napiše nekoliko brojeva, a njegov odgovor pokrenuo je brojne diskusije na društvenim mrežama.

U zadatku je stajalo Napiši rečima sledeće brojeve, a mališan je umesto da napiše slovima brojeve koji su se nalazili ispred praznog polja, slovima napisao brojeve koji dolaze posle ponuđenih, što kada se boje razmisli i nije pogrešan odgovor.

Učiteljica ili učitelj koji je ovaj zadatak pregledao nije bio baš blagonaklon prema ovom razmišljanju, te je mališan dobio veliku dobio nula bodova i više znakova pitanja i uzvičnika posle svakog odgovora. Šta vi mislite, ko je bio u pravu – učenik ili učitelj/učiteljica?

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

2 коментара

  1. Dete je u pravu. Može se prozumačiti ovako kako je dete razumelo. To što razmišlja drugačije od mase je baš super! RAZMIŠLJA. REŠAVA. Nije preskočilo zadatak, nije uradilo pola ovako nego onako nego rešilo kako je razmelo. A učiteljica što nema širinu….e to je nešto drugo….

  2. Uciteljica je u pravu. Deca nam u skolu dolaze sa oskudnim recnikom, ne znaju da objasne osnovne pojmove, da recima opisu sliku koju vide, ali zato tanlet za njih nema tajni

Ostavite komentar