VIBER PREVARA – OBRATITE PAŽNJU

1

VIBER PREVARA – Ukoliko vam se ovih dana na Chrome pregledaču prikazala reklama za ažuriranje Viber aplikacije, koje je nephodno uraditi da bi se navodno odlokirao Viber nalog, nemojte kliktati na istu. U pitanju je prevara koja nema veze sa Viber aplikacijom, već na ovaj način napadači pokušavaju lakoverne da navode da pošalju SMS kako bi odblokirali Viber nalog.

U pitanju je premium SMS servis, koji naplaćuje poslate poruke korisnicima čak i do 180 dinara. Dokaz da je u pitanju prevara je i adresa sajta, koju možete videti u gornjem delu ekrana Chorme pregledača, ali i otvaranjem Viber aplikacije na telefonu koja radi najnormalnije.

Viber aplikacija ni na koji način ne učestvuje u ovoj akciji i zloupotrebljena je u svrhe manipulacije korisnicima tj. zbog krađe novca u korist prevaranata, koji vode ovaj servis, prenosi portal Mondo.

SHOPPSTER – UNITED GRUPA POKREĆE PLATFORMU ZA ONLINE KUPOVINU

Izvor: Mondo

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Lepo je što nam javljate da u ovom narodu ima mnogo prevaranata, što su verovatno učili u brojnim školama koje su pohađali a i u društvu. Isti ti su koristili telenor da bi korsnicima slali takve poruke. Bez obzira šta uradiš, odbiješ ili obrišeš, oni ti naplate. E sad, zašto telenor i drugi provajderi to trpe i uredno naplaćuju prevaru da bi sebi uzeli procenat što im izdaju brojeve za prevaru. A vi, kao svi uredni informatori treba da javite policiji ovo što javljate nama (a možete i viberu). Ja sam policiji više puta javljao, a slao sam i adresu tih prevaranata, ali eto i dalje varaju. Možda će vama policija poverovatj jer ste pouzdani?

Ostavite komentar