VEČE MILANA MLADENOVIĆA U POLETU

0

Svi ljubitelji domaće rock muzike i Milana Mladenovića, moći će večeras u Poletu da uživaju u hitovima koje je on izvodio. Milan Mladenović je rođen na današnji dan, 21. septembra 1958. godine. Preminuo je 5. novembra 1994. godine u Beogradu, u 36. godini. Bio je poznati rock muzičar a ostao je najpoznatiji kao pevač i gitarista beogradske rock grupe Ekatarina Velika.

Prvi bend je osnovao krajem sedamdesetih godina sa svojim školskim drugom Dragomirom Mihailovićem Gagijem i Milanom Stefanovićem Mikicom. Bend se zvao Limunovo drvo.

Milan Mladenović i njegovi saradnici su u to vreme postali deo novog muzičkog pravca, tzv. novog talasa.

Krajem 1980. god. Mladenović je, zajedno sa Dušanom Kojićem Kojom i Ivanom Vdovićem Vdom, osnovao svoj prvi značajniji sastav Šarlo Akrobata, koji je izvodio pesme Niko kao ja, Ona se budi i Oko moje glave. Ovaj sastav se raspao zbog nesuglasnica.

Krajem 1981. god. Milan Mladenović je sa Dragomirom Mihailovićem formirao bend Katarina II, kojem su se kasnije priključili Margita Stefanović, Bojan Pecar i Ivan Vdović, a zatim  je Vda zamenio Ivan Fece Firči. Bend je zbog odlaska Mihailovića, koji je bio nosilac prava na ime benda, promenio naziv u Ekatarina Velika-EKV.

Najveći hitovi EKV-a su: Par godina za nas, Kao da je bilo nekad, Ti si sav moj bol, Krug itd. Ovi hitovi su EKV lansirali na sam vrh domaće rock scene i danas se, posle mnogo godina pevaju sa istim žarom.

U znak sećanja na Milana Mladenovića, plato ispred Doma omladine u Beogradu nosi naziv Plato Milana Mladenovića.

Tročasovno Druženje posvećeno Milanu Mladenoviću počinje večeras u 20 časova u Poletu, ul. Cetinjska 15.
Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar