50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

VEČE CRTANIH FILMOVA – „UMOČIĆU“

0

Centar za razvoj ideja u saradnji sa Udruženjem građana LADA organizuje veče crtanih filmova pod nazivom Umočiću. Ovaj događaj počinje večeras u Baru Kućica (Borislava Pekića 15) u 20h, a cilj je da se posveti pažnja kratkometražnim crtaćima koji su obeležili naše detinjstvo.

Ulaz je besplatan za sve, a plaća se samo piće koje poručite. Ovo je divna prilika da povedete mališane da pogledaju starije crtane filmove, a da se sa njima i vi vratite u detinjstvo. Na repertoaru će biti:

1. Studenko
2. Baloni i čiode
3. Đole proleće
4. U zemlji snova
5. Ptica trkačica i Kojot – Problemi sa lepkom
6. Vitez Koja – Mačak
7. Bananamen – Bekstvo iz zatvora
8. Poručnik Draguljče – Draguljče protiv mađioničara
9. Popaj – Alibaba
10. Duško Dugouško – Snežni zec
11. Ružno pače
12. Bik ferdinand

Događaj nosi naziv po crtalnom filmu Negde u zemlji snova, znanom i kao Umočiću. Njegov autor je Maks Fličer (takođe odgovoran za Mornar Popaja i Beti Bup), a crtani datira još od 1939. godine. Napravljen je između dva velika rata i prati tužnu priču siromašnog brata i sestre, kao i njihove majke koja nema šta da im ponudi za večeru osim starog hleba. Upravo zbog ove priče, crtani je jedan od najpoznatijih sa snažnom porukom, pa je iz tog razloga i ovaj događaj napravljen da bi se podsetili crtaća koji su nas naučili vrednostima koje danas poznajemo.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar