ULAZ NA DONACIJE: DOKUMENTARNI FILM BARAKA U KVAKA 22

0

Večeras imate priliku da pogledate jedan od boljih dokumentarnih filmova o planeti Zemlji. Film Baraka deo je trilogije koju je napravio režiser, snimatelj i montažer Ron Frik.

Film je sniman na šest kontinenata, uključujući zemlje poput Nepala, Brazila, Tanzanije, Kine itd. Pred našim očima se smenjuje snežni majmun iz Japana, drevni gradovi Indije koji izgledaju isto kao kada su sagrađeni, bez ikakvih znakova modernosti, sa tibetanskim monasima. Vidimo vulkane na Havajima, hram u Kjotu, oganj ravnice u Kuvajtu, crkvu Svetog Groba u Jerusalimu. Imamo uvid u različite religije koje ono što duhovno i emocionalno imamo definišu i prikazuju na različite načine.

Po rečima režisera, film je „putovanje od ponovnog otkrivanja koje uranja u prirodu, u istoriju, u ljudski duh i konačno u beskonačno carstvo svemira“.

96 minuta trajanja filma predstavlja svojevrsno putovanje kroz našu planetu, kroz mesta koja nismo ni znali da postoje, kroz kulture koje nas fasciniraju, kroz živote ljudi koji su toliko daleko od načina života savremenog čoveka.

Ulaz je na donacije, a film počinje u 20h u prostoru Kvaka 22 u Ruzveltovoj 39.

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar