TRI NOVE IZLOŽBE U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA

0

U galerijama Kulturnog centra Beograda, Artget, Likovnoj galeriji i galeriji Podrum, u četvrtak, 14. marta, biće otvorene tri nove izložbe

U galeriji „Artget“ biće postavljena izložba fotografija „Ispitivanje dubine“ Đorđa Odanovića čije fotografije se ne samo gledaju nego se u njih i ulazi posredstvom stare zaboravljene tehnike, stereofotografije, u novije vreme aktualizovane posredstvom 3D filmova koji se i zasnivaju na anaglifima, čiji su koreni upravo u stereofotografiji.

Posetioci će u Likovnoj galeriji moći da vide ambijetalnu instalaciju Poklon Zorana Dimovskog koji se  suočava sa likovno transponovanim verbalnim izrazima, preuzetim iz registra usmerenog na političko upravljanje individualnim i kolektivnim telima.

Izložba umetnika Nadije Mustapić i Tonija Meštrovića pod nazivom „Minuta šutnje“, koja se predstavlja kao projekat „Rijeka 2020 Evropska prestonica kulture“ biće otvorena u galeriji Podrum. To je koautorski projekat koji je nastajao tokom 2012. godine i 2013. godine na brodogradilištima „3.maj“ i „Brodosplit“ kroz saradnju sa samim radnicima.

Izložbe će biti otvorene do 4. aprila.

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar