12. Beogradski festival poezije i knjige Trgni se! Poezija! održaće se od sutra, 17. maja i trajaće do 23. maja. Slogan ovogodišnjeg festivala je Da li si ti blesak?, po stihovima pesnika Aleksandra Ristovića, kome će biti posvećen omaž povodom 85 godina od rođenja. Kako i sam naziv festivala govori, treba se trgnuti i pored pregršt dešavanja u gradu, dati mesta i poeziji, koja je sve manje prisutna u današnje doba i ne daje joj se dovoljno na značaju.

Na festivalu će se predstaviti i učestvovati preko 50 pesnika, prevodilaca i umetnika iz više od 15 zemalja, među kojima su: malteški autor Imanuel Mifsud, Brane Senegačnik iz Slovenije, Kirjakos Haralambidis, najceneniji pesnik sa Kipra, i brojni drugi pesnici iz Srbije, regiona i Evrope.

Program festivala će kao i svake godine obuhvatati čitanje poezije domaćih i stranih autora, razgovore sa pesnicima i prevodiocima, poeziju za srednjoškolce i studente. Kompletan događaj biće upotpunjen izložbom i degustacijom jela inspirisanih poezijom.

Manifestacija će biti održana u atrijumu Narodne biblioteke Srbije, na adresi Skerlićeva 1. Otvaranje festivala je zakazano za 18 časova, dok će se od 20 časova čitati poezija.

Pogledajte još: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar