50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

SPEKTAKULARNA IZLOŽBA BOGDANA ČONTOŠA

0

Večeras je u Centru za likovno obrazovanje otvaranje prve samostalne izložbe Bogdana Čontoša. Bogdan Čontoš je mladi autor koji je osnovne studije završio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića.

Izložba koja se večeras otvara nosi naziv Spektakulrna izložba i pruža uvid u dosadašnju umetnikovu praksu. Kako se u katalogu navodi, Čontoš kreira svoje apsurdne sprave koristeći zastarelu mehaniku u eri digitalnih aparata. Njegovi radovi su kombinacija mehaničkog i skulpturalnog, a uobličeni su humorom, na metaforički ili sarkastičan način. Autor kroz svoje radove kritikuje fenomene i situacije u svojoj okolini, npr. kroz Mašinu za mlaćenje prazne slame ili Bušač betona. Novina u radu ovog mladog autora je upotreba 3D štampača.

Izložba će biti otvorena večeras u 19h, u Centru za likovno obrazovanje (Šumatovačka 122). Zainteresovani sugrađani će moći da posete izložbu i u narednim danima, jer će trajati do 20. oktobra, a biće otvorena svakog dana od 9h do 21h.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar