„RITAM – OKO NAS I U NAMA“ – MEĐUNARODNI FESTIVAL EVROPSKE STUDENTSKE ANIMACIJE U BEOGRADU

0

Danas i sutra traje 6. međunarodni Festival evropske studentske animacije „FESA 2017“. Festival se održava u Velikom barutnom magacinu u Donjem gradu na Kalemegdanu, a tema je Ritam – oko nas i u nama.

Na konkurs je pristiglo ukupno 109 studentskih animiranih filmova iz Izraela, Francuske, Švajcarske, Mađarske, Portugalije, Danske, Italije, Španije, Belgije, Grčke, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Iz naše zemlje pristiglo je ukupno pet animiranih studentskih filmova, od kojih je jedan ušao u takmičarski program.

Ukupno 28 ostvarenja će se takmičiti za nagradu, a biće prikazano preko 90 filmova u pet kategorija – filmovi do pet minuta, filmovi od pet do 30 minuta, eksperimentalni animirani film, reklamni film ili muzički spot i film za decu.

Nagradiće se najbolji animirani film, najbolja animacijska tehnika, a biće dodeljene i specijalne diplome za svaku od pet kategorija. U okviru festivala dodeliće se i nagrada SAE instututa Beograd, a nagrada se sastoji od tromesečnog kursa kompjuterske animacije za studente koji žive u Beogradu.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar