RADIONICE ZA DECU U UŠĆU – POČINJE ŠKOLA!

0

U nastavku manifestacije Počinje škola u Ušće šoping centru prvog septembra su na programu četiri besplatne različite radionice za školarce:

17h-18h: Čitaj pesmu čulima – Aleksandra Sekulić, nastavnica srpskog jezika, Ekonomsko-trgovinska škola, Kula
Preporučen uzrast dece od 15 do 18 godina

Ovladavanje tehnikom/metodom čitanja lirskih pesma čulima koja omogućava pažljivije, koncentrisanije čitanje lirske pesme. Cilj je da recepcija književnog dela bude uspešnija, dublja i senzibilnija i da učenici usvoje način tumačenja, razumevanja i interpretiranja književnog dela koji će biti primenljiv i na druge poetske tekstove.

Često su lirske pesme „tvrd orah“ za učenike, a tumačenje istih neretko je mukotrpan posao. Čitanjem pesmu „čulima“, pesma se tumači i razume kroz sopstveni doživljaj i učenik dobija mogućnost da se pred njim otvori jedan svet pun skrivenih značenja. Razmišljajući o stihovima i dolazeći do zaključaka o njima, na ovaj način učenik uživa u otkrivanju i iznalaženju rešenja, a samim tim i u svom uspehu.

18h-19h: Početak je lak uz Easy Start 🙂 – Stabilo
Preporučen uzrast dece od 5 do 8 godina, uz obavezno prisustvo roditelja

Deca će raditi sa iskusnim učiteljem Dušanom Pejčićem vežbe za razvoj grafomotorike. Radionica je usmerena podjednako na svu decu – bilo da pišu desnom ili levom rukom. Roditelji će saznati koji je pravilni pribor za pisanje, značaj ruke kojom dete piše, poteškoće sa kojima se suočavaju levoruka deca i kako im pomoći, kako da opušteno drže olovku/bojicu tokom pisanja i crtanja, zašto je tačno da ko voli svoju olovku rado će je i koristiti i sl. EASY Start je tu da deca kroz igru i sa lakoćom pređu sa bojenja na pisanje.

19h-19:45h: „Ne prljaj. Nemaš izgovor.“ (SBB Fondacija i National Geographic)
Preporučen uzrast dece od 5 do 8 godina

Radionica simulira šta se dešava kada zagađujemo okolinu. Deca aktivno učestvuju, a svi učesnici će dobiti knjižicu „Ko to tamo prlja”.

20h-22h: „Muzički intermeco“ uz Masterblasterse

Bend učenika škole Master Blaster – prve škole za rok i pop muziku će vam pokazati kako izgledaju njihovi časovi i šta se tamo može naučiti. Sve uz finu i kvalitetnu muziku.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar