50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

PRIJAVE U TOKU – KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA

0

Topčiderski park jedno je od omiljenih izletišta u poslednjih 150 godina, kako Beograđana, tako i stranaca koji obilaze naš grad. Velike površine zelenila, pošumljeni predeli i gradska oaza već na prvi pogled očaravaju posetioce. Sama destinacija poseduje brojne vile, letnjikovce i umetničke ateljee koji predstavljaju našu kulturnu baštinu.

Popularne šetnje pod nazivom Kulturna baština Topčidera biće održane tokom juna i jula, a obilaziće se veoma značajna mesta za našu kulturu i istoriju.

Već u prvoj šetnji biće otkrivena tri arhitekonska dragulja ove beogradske oaze. Šetnja obuhvata obilaske zdanja dve značajne kulturne institucije, koje su nekada služile kao vile, kao i obilazak jednog potpuno drugačijeg i specifičnog muzeja. Sva pomenuta mesta povezuje zanimljiva i posebna arhitektura i istorija.

Sa posetiocima će pričati i šetati istoričarke umetnosti Ana Knežević, saradnica Muzeja afričke umetnosti i Ivana Zatežić, saradnica Kuće legata.

Tura obuhvata obilazak četiri kulturne ustanove: Muzeja afričke umetnosti, Kuće kralja Petra Prvog, Arhiva Jugoslavije i Kuće legata – Legat Petra Lubarde. Šetnje će biti održane 30. juna i 28. jula u 11h. Mesto okupljanja je Muzej afričke umetnosti (Andre Nikolića 14). Cena ulaznice je 500 dinara, dok je predviđeno vreme trajanja šetnje 150 minuta.

Prijavljivanje se vrši putem imejl adrese kulturnabastinatopcidera@gmail.com.

Pogledajte još: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar