PORUKE SUMNJIVOG POREKLA – PREVARA PREKO VIBERA

0

PREVARA PREKO VIBERA – Korisnici širom sveta požalili su se da su nedavno na svojim mobilnima telefonima na aplikaciji Viber dobili jednu neuobičajenu poruku. Kako mediji prenose, u pitanju je poruka sa broja +79183301602 u kojoj se navodi da su baš oni srećni dobitnici u okviru internacionalnog Viber nagradnog fonda.

U poruci stoji da je nagrada 500.000 američkih dolara, a da biste ovaj novac primili, morate poslati email potraživanja, kako biste dobili dodatne informacije. Ovo znači da je potrebno nekome da ostavite vaše podateke i email adresu.

U pitanju je još jedna internet prevara, a savet je da se na ove i slične poruke nikada ne odgovara, kao i da redovno ažurirate lozinke za pristup elektronskoj pošti. Poruke slične ovima imaju za cilj zloupotrebu i krađu vaših ličnih podataka.

Ono što je poznato, jeste da aplikacija Viber korisnicima ne šalje mejlove, osim ako već niste kontaktirali njihov sistem podrške, ako sa njima nemate poslovnu saradnju ili ste tražili da vam stižu obaveštenja. Takođe, Viber va nikada neće poslati poruku koju traži da prosledite drugima, niti će vam tražiti da otvorite link za bilo koji sajt koji nije www.viber.com.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar