PODELA BESPLATNIH KARATA ZA PREDSTAVU PRIMADONE

0

Na scenu CK Vlada Divljan ponovo dolaze glumačke dive Tanja Bošković i Rada Đuričin sa predstavom Primadone. U pitanju je predstava u režiji Irfana Mensura, inspirisana dramskim delom Opsada Lenjingrada savremenog španskog pisca H. S. Sinestera.

Opis predstave: Ponekad su fiktivni život pozoriša i onaj stvarni koji živimo neobično isprepletani. Milena i Dara su žene u “najboljim” godinama, glumice i primadone, koje žive u napuštenom pozorištu kojem prete da će biti srušeno. Udovica i ljubavnica direktora, glavnog glumca i režisera tog istog pozorišta, su ujedinjene u ljubavi i sećanju na jednog čoveka, ali iideala o boljem svetu. U dijalozima s humorom vaskrsava era puna snova i utopija, u kojima obe primadone mešaju svoje nezdrave nade i sentimentalno staro rivalstvo.Tragikomična priča o moralnim i društvenim vrednostima, o moći pozorišta da razbudi misli i promeni savest kod publike, o primitivizmu, o dva različita karaktera… Originalna muzika Sanje Ilića i songovi koje naše primadone sa velikim uživanjem pevaju i naglašavaju ove dramaturške vrednosti.

Predstava Primadone će se igrati 27. maja u 20h. Besplatne ulaznice se mogu preuzeti danas od 16h do 20h na blagajni Centra (Mitropolita Petra 8).

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar