POČINJE TREĆI FESTIVAL SUBVERZIVNOG FILMA

0

Festival subverzivnog filma – U vremenu u kojem živimo svakim danom pomeraju se granice etike, morala i osnovnih vrednosnih načela. Moć, novac, sila, lični interesi i nedostatak empatije postali su vladajući činioci u društvu do te mere da sa druge strane ostaju oni obeshrabreni, omalovaženi, neprihvaćeni.

Šta se dešava sa onima koji su odbačeni od države, društva, prijatelja, pa i najbližih? Ti savremeni Don Kihoti bore se svakodnevno sa rušenjem svojih iluzija. Padaju, ali se i podižu, nastavljaju dalje i ne prestaju da se bore za svoja prava. Hrabrost i snaga u njiima teraju ih da idu dalje, da ne posrću.

Ovogodišnji festival Plan B će govoriti upravo o njima, onima koji su obespravljeni, ali ne smeju biti zaboravljeni, treba da se čuje i njihov glas. Borba za jednakost, slobodu i pravdu postaje sinonim za festival koji je pred nama. Šest filmova sigurno će dirnuti gledaoce, ostaviti ih bez daha i probuditi različite emocije.

ostani-uspravan

film Ostani uspravan

Film Neoprošteno, kao jedan od najistaknutijih, očekuje se da posebno izazove intenzivna osećanja kod publike. Govori o haškom optuženiku, koji odlučuje da se susretne oči u oči sa svojim žrtvama. Sa druge strane, film Zagolican ima specifičnu temu koja govori o neobičnom takmičenju u golicanju, ali to je zapravo samo paravan za nešto mnogo drugačije, mistično, bizarno, nedokučivo. Publika će moći da uživa u još četiri filma – Bliskost, Ostani uspravan, Roko i Pod suncem.

Festival Plan B održaće se od 15. do 17. juna u Velikoj sali Doma omladine Beograd. Cena ulaznice je 250 dinara.

Pogledajte još: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar