50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

POČINJE 6. BEOGRADSKI FESTIVAL EVROPSKE KNJIŽEVNOSTI

0

Izdavačka kuća Arhipelag i Dom omladine Beograd organizuju 6. Beogradski festival evropske književnosti. Festival počinje danas i trajaće do 30.06. Beogradski festival evropske književnosti jedan je od najposećenijih književnih događaja, a posetioce ove godine očekuje uzbudljiva književna, filmska, debatna i likovna nedelja.

Specifičnost ovog festivala je to što su svi pisci koji na njemu učestvuju na neki način multimedijalni umetnici.  Osim što pišu više književnih žanrova, neki od ovih pisaca imaju uspešne muzičke karijere, neki su u međunarodnim okvirima uticajni kolumnisti, dok su drugi posvećeni umetničkoj fotografiji.

Zvezda 6. Beogradskog festivala evropske književnosti je italijanski i svetski poznati pisac Klaudio Magris, autor knjiga Dunav, Mikrokosmosi Drugo more, kao i nedavno objavljenog romana Obustavljen postupak.

Festival se održava u Velikoj sali Doma omladine Beograda, svim danima u 19h i 20h su čitanja poznatih domaćih i stranih pisaca, a od 21h biće besplatna projekcija filma iz festivalsnog programa Književnost na filmu.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar