POČINJE SAJAM BEOGRADSKIH VINA

0

Po ugledu na evropske i svetske gradove, naš glavni grad organizuje Sajam beogradskih vina. Sajam se održava u hotelu Radisson Blu Old Mill (Bulevar Vojvode Mišića 15) i počinje danas u 14h. Konferencija za medije je zakazana za 16h, a nakon toga se nastavlja prezentacija najboljih vina sa područja Beograda.

Kako organizator sajma, Truristička organizacija Beograda poručuje, predstaviće se isključivo vina čija je oznaka geografskog porekla Beograd. Najavljeno je učešće 50 izlagača, koji će predstaviti avalsko, kosmajsko, dubonsko, gročansko i smederevsko vinogorje.

Sajam beogradskih vina je bio povod za dolazak grupe stranih novinara u našu prestonicu, tako da će Beograd ugostiti novinare iz Rusije, Austrije, Italije, Holancije i SAD. Reč je o novinarima koji pišu za svetske magazine posvećene vinima. Oni biti u prilici da posete vinarije i da se uvere u kvlititet vina, koje proizvode naši sugrađani.

Cilj organizovanja sajma nalazi se u želji da se stvori brend Beogradsko vino, jer naša zemlja, ali i glavni grad raspolažu odličnim potencijalima za proizvodnju kvlaitenih vina, koja zaslužuju da se nađu i na inostranom tržištu. Želja je da Beogradsko vino postane deo turističkog programa Beogradska vinska tura. Na ovaj način će Beograd popuniti svoju već bogatu turističku ponudu, a turistima omogućiti uživanje u sjajnim vinima.

Sajam će trajati i sutra, 19. novembra. Nadamo se da će novinari iz inostranstva poneti samo najbolje utiske iz Beograda i da će poznati svetski magazini o vinima preneti odlične tekstove, koji će privući ljude dobrog ukusa da probaju naša vina.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar