PETNAESTI BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE

0

Petnaesti Beogradski festival igre, pod sloganom Prestonica, održaće se od 15. marta do 04. aprila 2018. godine u Beogradu i Novom Sadu. Festival će ugostiti čak 15 kompanija iz Izraela, Holandije, Grčke, Norveške, Australije, Velike Britanije, Danske, Poljske, Nemačke, Italije i Kanade sa preko 20 novih koreografskih postavki.

Ovogodišnji Festival igre će pre svega obeležiti dolazak svetski poznatog koreografa Dimitrisa Papajoanua iz Grčke i predstavljanje njegovog dela „Veliki krotitelj“, koje će otvoriti festival 15. marta u Sava Centru. Takođe, svoje izvođenje će imati i baleti Hongkonga i Sidneja, kao i poznata trupa „Vertigo“ iz Izraela koje naša publika do sada nije imala mogućnost da vidi na bilo kojoj manifestaciji u regionu. Nastup „Vertiga“, pod nazivom „Jedan, Jedan i Jedan“, održaće se 17. marta, takođe u prostorijama Sava Centra, dok će balet Hongkonga, sa 3 vrhunska koreografa (Feri Bo, Edvard Lijang i Jorma Elo) na beogradsku scenu izaći 23. marta u okviru svoje turneje Pariz, London, Beograd, Novi Sad.

Beogradski festival igre je od osnivanja predstavio više od 330 koreografskih ostvarenja, dok poslednje edicije prati oko 23.000 gledalaca i više od 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva.

Kompletan program možete pogledati na sledećem LINKU. Na sajtu takođe možete pronaći lokacije za kupovinu ulaznica.

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar