PETAR MOŠIĆ: OTVARANJE IZLOŽBE SLIKA I CRTEŽA

0

Danas se u Galeriji Drina (Andrićev venac 4) otvara izložba slika i crteža Petra Mošića. Petar Mošić je mladi umetnik rođen 1981. u Beogradu koji, po ocenama kritičara, slika u duhu starih majstora, a bavi se temom odrastanja u današnjem svetu. Završio je osnovne strudije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a trenutno završava doktorske umetničke studije na istom fakultetu. Otvaranje izložbe je u 20h, a postavka će biti otvorena za posetioce do 9. septembra.

– Fokusirajući se uglavnom na portret lica, Mošić razvija narativ kojim pokušava da artikuliše vlastito promišljanje tanke granice između dečije nevinosti i brutalnosti – napisao je istoričar umetnosti Vladimir Bjeličić u katološkom eseju “Pogled nevinosti“.

Do sad je višestruko nagrađivan za lični stil, koji je sada već prepoznatljiv. Jedna od poslednjih nagrada je Zlatna paleta, sa Prolećne izložbe ULUS-a prošle godine.

Na izložbi će biti predstavljeno pet radova, od kojih su tri slike na lanenom platnu većeg formata i dva crteža tehnike presovani ugljen na akvarel papiru.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar