PATRIJARH OTVARA SVEČANU AKADEMIJU POSVEĆENU VLADETI JEROTIĆU

0

Na Bogojavljanje 19. januara Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej otvoriće svečanu Akademiju posvećenu akademiku Vladeti Jerotiću u Kombank dvorani.

Jerotić je  rođen 1924, godine u Beogradu i bio je lekar, neuropsihijatar, psihoterapet, književnik i akademik SANU. Osnovnu i srednju školu kao i Medicinski fakultet je završio u Beogradu a  psihologiju je specijalizirao u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj. Bio je dugogodišnji šef Psihoterapeutskog odeljenja bolnice Dragiša Mišović a predavao je pastirsku psihologiju i medicinu na Bogoslovskom fakultetu.

Objavio je veliki broj knjiga, studija i članaka i bio stalni gost tv emisije Agape.

Na akademije će govoriti reditelj Emir Kusturica, akademik Dušan Kovačević, pesnik Ljubivoje Ršumović, profesor Zorica Tomić, psiholog Žarko Trebješanin, sveštenik Vladimir Vukašinović, dramski umetnik Nebojša Dugalić,književnica Sanja Domazet, reditelj Boro Drašković, antropolog Bojan Jovanović, profesor Dragan Simeunović.

Tokom večeri biće emitovane i mudre misli akademika  koje je izneo u tv emisiji Agape a učestvovaće i Hor i Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića koji će  izvesti dve omiljene kompozicije akademika Vladete Jerotića Heruvimsku pesmu Stevana Mokranjca Odu radosti četvrti stav iz 9 simfonije Ludviga van Betovena.

Domaćin večeri je Aleksandar Gajšek, akademija počinje u 19h  a ulaz je slobodan.

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA

//

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar