OSMI BOSIFEST U SAVA CENTRU

0

Osmo izdanje Beogradskog Internacionalnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom – Bosifest počinje danas u Sava centru i trajaće do 12. oktobra. Publika će biti u prilici da pogleda 18 dokumentarnih filmova, 10 u takmičarskom, a 8 u revijalnom delu programa.

Očekuje nas i svetska pretpremijera izraelskog dokumentarca Moj brat heroj, koji prati grupu ljudi sa Daunovim sindromom na putu kroz indijske Himalaje. Ovaj film će biti prikazan u revijalnom delu programa. Publika će, takođe biti u prilici da vidi i 50 X Rio, 88 Mhz, kao i dokumentarac Drugde, kao i mnogobrojne druge naslove.

Ove godine prijavljeno je 90 filmova iz svih delova sveta: Italije, Poljske, Gruzije, Kanade, Francuske, Engleske i drugih zemalja. Žiri ovogodišnjeg Bosifesta radiće u sastavu: Predrag Gaga Antonijević, Radoslav Zelenović i Anica Dobra.

Ove godine će se tokom Bosifesta održati i konferencija Pokreni promenu, u prepodnevnim časovima od 11 do 16 sati tokom sva tri dana festivala. Na konferenciji vas očekuju predavanja poput Kultura, tolerancija, različitost.

Bosifest je zaista jedinstven filmski festival u našoj zemlji, u potpunosti je programski posvećen temama života osoba sa invaliditetom, njegova misija je da ukaže na stvaralački rad učesnika na kulturnoj sceni kao i širenje poruke da bi osobe sa invaliditetom trebalo da imaju ista prava kao i drugi građani.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar