50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

NOĆ ISTRAŽIVAČA – ZNANJE NA PRVI POGLED

0

Danas u Beogradu, kao i u nekoliko gradova Srbije, od 17h do 22h održaće se osma Noć istraživača pod sloganom Znanje na prvi pogled.

Manifestacija ima za cilj da približi, pre svega mladim ljudima, posao istraživača, naučnika, načine na koji oni menjaju svet kao i popularizaciju nauke i učenja kroz zabavu. Noć istraživača se održava istovremeno u 250 gradova Evrope, a posetioce očekuje veliki broj eksperimenata, naučno-popularnih predavanja, poseta istraživačkim laboratorijama, naučnih kvizova i takmičenja.

Za najmlađe posetioce u TC Big Fashion od 16h do 21h priređene su zanimljive i interaktivne postavke iz oblasti arheologije, biljne fiziologije, hemije i fizike. Izvodiće se eksperimenti sa tečnim azotom, kao i običnim stvarima iz kuće kao što su mikrotalasna pećnica, sirće, lepak za papir, crveni kupus, soda bikarbona i kuvana jaja. Adresa je Višnjička 84.

U Galeriji Srpske akademije nauke i tehnike SANU posetioce očekuje 18 eksperimenata iz oblasti optike, svetlosti, magnetizma, elektrostatike i provodnosti, a svi eksperimenti su bezopasni,  interaktivni i predviđeni za uzrast starijih osnovaca i mlađih učenika srednjih škola. Program počinje od 17h, a adresa je Knez Mihajlova 35.

A od programa predviđenog za sve uzraste u Naučnom klubu CPN od 21h biće prikazana virtualna interaktivna tura po čuvenom centru za istraživanje elementarnih čestica u okolini Ženeve. Posetioci će videti mesto otkrića Higsovog bozona i rođenja world wide weba-a. Adresa je Kralja Petra  46.

Izdvojili smo tri programa za različite uzraste, a ostale programe kao što su gravitacioni talasi, narodi u svemiru, moderni pećinski ljudi, ne ljuti se naučniče i mnoge druge možete pogledati na linku:  http://www.nocistrazivaca.rs/sr/beograd-2017. Ulaz se ne plaća ni za jednu prezentaciju u Noći istraživača.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar