NARODNO POZORIŠTE O NAVODIMA DA ZA NJIH RADI „PLEJBOJ ZEČICA“

0

Već nekoliko dana u medijima se pominje informacija da Narodno pozorište u Beogradu plaća plejboj zečicu da ih predstavlja, našoj redakciji stiglo je zvanično saopštenje.

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

Povodom skorašnjeg izveštavanja pojedinih senzacionalističkih i slabo informisanih a zlonamernih medija, Narodno pozorište javnosti upućuje sledeće

                                                                SAOPŠTENJE

Narodno pozorište u Pravilniku o sistematizaciji radnih mesta nema predviđene pozicije predstavnika za medije ili port-parola, tako da na tom nepostojećem mestu nema zaposlenih. Svako predstavljanje u javnosti pod tom funkcijam, nije podržano od strane Pozorišta.

Narodno pozorište je potpisalo godišnji ugovor sa magazinom Glob Internacional o oglašavanju i drugim medijskim aktivnostima vezanim za kuću, uz mesečnu nadoknadu u visini od 20.000 dinara. Ovaj dvojezično štampani luksuzno opremljeni magazin, distribuira se po ambasadama i stranim predstavništvima u Beogradu, kao i u biznis klasi letova Er Srbije, a pozitivno i afirmativno piše ne samo o aktivnostima Narodnog pozorišta nego o kulturi uopšte. Dosadašnja saradnja sa ovim časopisom je tekla na obostrano zadovoljstvo, i uz izuzetno povoljne odjeke kod čitalaca.

Narodno pozorište ne može i ne sme da diskriminiše potencijalne spoljne saradnike na osnovu njihovih sadašnjih ili davnih aktivnosti iz privatnog života, izuzev ako nisu u suprotnosti sa zakonskim propisima. Sve ostalo spada u domen spinovanja i medijske kampanje, manipulacije i borbe za veći tiraž preko tuđih leđa, na šta smo već duže vreme, na žalost, navikli.

                                                                                                                Dejan Savić                                                                                                                                               Upravnik
Narodno pozorište u Beogradu

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar